Градински зеленчуци

зеленчуци

Еко Агро произвежда целогодишно градински зеленчуци и пресни билки и подправки в зеленчуковата си градина, намираща се в м-ст Момчил, гр. Балчик.

4 отопляеми оранжерии са свързани към най-ново поколение биогаз инсталация, като чрез ко-генерация използваме възобновяема топлинна енергия вместо изключително замърсяващите изкопаеми горива.

По този начин се гордеем, че не само произвеждаме екологично чиста продукция, но я произвеждаме и чрез екологично чисто отопление. За нас опазването на природата е от първостепенно значение, защото без природата няма да съществуваме и ние.

Продукция

Кейл

зеленчуци

Едни от малкото сме в България, които произвеждаме супер-зеленчукът Кейл.

Той е от семейството на зелето, но може да се похвали че е баткото на спанака по хранителна стойност.

Изключително богат е на всички познати витамини, микроелементи като магнезий, мед, калций, желязо, фосфор и калий. Също така е фрашкан с фибри, протеини и омега 3 мастни киселини.

Може да го приготвите в разнообразие от салати, ястия, смутита и др. напитки.

Други зеленчуци

зеленчуци

Произвеждаме също така суис чард (манголд) спанак, домати, моркови, лук, репички, зелени салатки, магданоз, копър, мащерка, босилек, розмарин и др. билки и подправки.

Голяма част от продукцията ни от пресни зеленчуци и подправки се предлага на туристите в Албена, като по този начин гарантираме за свежестта, произхода и качеството им.

Така туристите могат да са спокойни за качеството на храната, която консумират по време на почивката им в Албена или Бялата Лагуна, както и това че е била откъсната от градината буквално преди минути и само на броени километри от курортния комплекс.