Описание
Кейл – лестният супер зеленчук
Този безценен зеленчук е бил добре познат на хората още в средните векове. Дори по-рано – смята се, че в Древна Гърция и Рим бил неотменима част от менюто. Английските заселници донесли кейла в САЩ през XVII век. Според други автори той завършил триумфалния си път, като достигнал през Русия до Канада. Така или иначе, именно в САЩ го култивират в днешните му разнообразни цветове – с листа от светло- през тъмнозелени до виолетово-кафяви.
Нещо интересно…
Подходящ за приготвяне на:
- ЗЕЛЕНИ СМУТИTA – хит в цял Свят!
- Салати
- Най-разнообразни ястия
- Супи
- Много подходящ за вегетарианци и вегани
Поради съдържанието на оксалинова киселина в листните зеленчуците като Спанак, Кейл и Суис Чард, препоръчваме бърза и кратка термична обработка, като например 30 сек – до 1 мин запарване с вряла вода. След което водата се изхвърля и листата могат да се използват във всякакъв вид ястия и здравословни напитки!
Любомира –
Очарована съм
Nikolay –
Благодаря! Ще очакваме следващите Ви поръчки.
Силвия –
Прекрасно качество. Бърза доставка.
Nikolay –
Благодарим!
ivanrashkov73 (потвърден клиент) –
Благодаря ви за невероятното качество на кейла който получих пак ще поръчам.
Nikolay –
Благодаря! Ще очакваме вашите следващи поръчки!
Костадин (потвърден клиент) –
Точно както на снимките.
Благодаря и успех!
Nikolay –
Благодаря!
Ваня (потвърден клиент) –
Благодаря за прекрасният кейл много съм доволна ще поръчам отново
Nikolay –
Благодарим Ви! Ще очакваме следващите Ви поръчки!
Виктория (потвърден клиент) –
Чудесен кейл. Благодаря. Много съм доволна и пак ще поръчам от вас.
Nikolay –
Благодарим Ви!Ще очакваме вашите следващи поръчки!Хубава седмица.