Описание
Кейл – лестният супер зеленчук
Този безценен зеленчук е бил добре познат на хората още в средните векове. Дори по-рано – смята се, че в Древна Гърция и Рим бил неотменима част от менюто. Английските заселници донесли кейла в САЩ през XVII век. Според други автори той завършил триумфалния си път, като достигнал през Русия до Канада. Така или иначе, именно в САЩ го култивират в днешните му разнообразни цветове – с листа от светло- през тъмнозелени до виолетово-кафяви.
Нещо интересно…
Подходящ за приготвяне на:
- ЗЕЛЕНИ СМУТИTA – хит в цял Свят!
- Салати
- Най-разнообразни ястия
- Супи
- Много подходящ за вегетарианци и вегани
Поради съдържанието на оксалинова киселина в листните зеленчуците като Спанак, Кейл и Суис Чард, препоръчваме бърза и кратка термична обработка, като например 30 сек – до 1 мин запарване с вряла вода. След което водата се изхвърля и листата могат да се използват във всякакъв вид ястия и здравословни напитки!
Отзиви
Все още няма отзиви.