Sorry, this entry is only available in Bulgarian and Russian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Градински зеленчуци

зеленчуци

Еко Агро произвежда целогодишно градински зеленчуци и пресни билки и подправки в зеленчуковата си градина, намираща се в м-ст Момчил, гр. Балчик.

4 отопляеми оранжерии са свързани към най-ново поколение биогаз инсталация, като чрез ко-генерация използваме възобновяема топлинна енергия вместо изключително замърсяващите изкопаеми горива.

По този начин се гордеем, че не само произвеждаме екологично чиста продукция, но я произвеждаме и чрез екологично чисто отопление. За нас опазването на природата е от първостепенно значение, защото без природата няма да съществуваме и ние.

Продукция

Кейл

зеленчуци

Едни от малкото сме в България, които произвеждаме супер-зеленчукът Кейл.

Той е от семейството на зелето, но може да се похвали че е баткото на спанака по хранителна стойност.

Изключително богат е на всички познати витамини, микроелементи като магнезий, мед, калций, желязо, фосфор и калий. Също така е фрашкан с фибри, протеини и омега 3 мастни киселини.

Може да го приготвите в разнообразие от салати, ястия, смутита и др. напитки.

Други зеленчуци

зеленчуци

Произвеждаме също така суис чард (манголд) спанак, домати, моркови, лук, репички, зелени салатки, магданоз, копър, мащерка, босилек, розмарин и др. билки и подправки.

Голяма част от продукцията ни от пресни зеленчуци и подправки се предлага на туристите в Албена, като по този начин гарантираме за свежестта, произхода и качеството им.

Така туристите могат да са спокойни за качеството на храната, която консумират по време на почивката им в Албена или Бялата Лагуна, както и това че е била откъсната от градината буквално преди минути и само на броени километри от курортния комплекс.