Череши

Първата градина череши засадихме през 2002 г. – 20 дка със специални сортове внос от Белгия. Днес 10 години по-късно вече разполагаме с 600 дка череши.

Сортове череши:

Бигаро Бурла / Biggareau Burlat

Период на зреене: 20-30 Юли

Плодове: Eдри, тъмночервени, широко сърцевидни. Узряват в края на Май – началото на Юни. Плодовото месо е сладко, слабо кисело, плътно, с отлични вкусови качества.

череши

Лапинс / Lapins

Период на зреене: 20-30 Юли

Плодове: Едри до много едри / около 8 гр. / .Месото е червено, плътно, сочно, сладко-киселичко, костилката лесно сеотделя.Дръжката е средно дълга, средно дебела.

 череши

Кордиа / Kordia

Период на зреене: 20-30 Юли

Плодове: Много едри, закръгленосърцевидни, кафеникавочервени с черен нюанс, плътно месести, хрупкави, с много добри вкусови качества и много дълга дръжка. Подходящи за консумация в прясно състояние и преработка.Късен цъвтеж.Висока плодовитост.В началото след садене дървото е силно растящо,а след това е със среден растеж; образува широка конусовидна корона; слабо чувствителен към напукване на плода; слаба устойчивост на студове (цветните пъпки са чувствителни къмпролетни студове); слаба податливост към болести.

череши

Кармен / Кармен

Период на зреене: 10-12 дни след Бурлат

Плодове: Много едри (9-13 г., 28-33 мм), закръглени, червени с изящен блясък и дълга дръжка. На вкус са хрупкави, с приятно-кисела нотка и много сочни. Истинско съкровище за всекилюбител накачествените плодове.

 череши

Фолфе / Folfair

Период на зреене: 10-12 дни след Бурлат

Плодове: Много едри (9-13 г., 28-33 мм), закръглени, червени с изящен блясък и дълга дръжка. На вкус са хрупкави, с приятно-кисела нотка и много сочни. Истинско съкровище за всеки любител накачествените плодове.

Фертар / Fertar?

Период на зреене: 10-12 дни след Бурлат

Плодове: Много едри (9-13 г., 28-33 мм), закръглени, червени с изящен блясък и дълга дръжка. На вкус са хрупкави, с приятно-кисела нотка и много сочни. Истинско съкровище за всеки любител накачествените плодове.

Ноар де Мише / Noir de Mische?

Период на зреене: 10-12 дни след Бурлат

Плодове: Много едри (9-13 г., 28-33 мм), закръглени, червени с изящен блясък и дълга дръжка. На вкус са хрупкави, с приятно-кисела нотка и много сочни. Истинско съкровище за всеки любител накачествените плодове.

Бигализе / Bigalise

Период на зреене: 10-12 дни след Бурлат

Плодове: A variety from Delbard of France with Stark Hardy Giant parentage. Bigalise ripens about five days before Van. It is very large in size averaging 30-32 mm (9 row plus). It produces a light crop and it is a light red cherry, which at first is not uniformly red. It has very good firmness, similar to Lapins but is sensitive to rain although not as sensitive as Garnet.

череши

Ърлизе / Earlise

Период на зреене: 10-12 дни след Бурлат

Плодове: A variety from Delbard of France with Stark Hardy Giant parentage. Bigalise ripens about five days before Van. It is very large in size averaging 30-32 mm (9 row plus). It produces a light crop and it is a light red cherry, which at first is not uniformly red. It has very good firmness, similar to Lapins but is sensitive to rain although not as sensitive as Garnet.

череши

Силвия / Sylvia

Период на зреене: 10-12 дни след Бурлат

Плодове: Sylvia is another niche cultivar, produced in small volumes at Jealous Fruits, as it is a finicky variety to grow. The fruit is very dark red, and can become almost black at full maturity. Some of our most discerning customers maintain Sylvia is their absolute favourite. Sylvia has a firm flesh, dark juice and low acidity.

 череши

Октавия / Octavia?

Период на зреене: 10-12 дни след Бурлат

Плодове: Sylvia is another niche cultivar, produced in small volumes at Jealous Fruits, as it is a finicky variety to grow. The fruit is very dark red, and can become almost black at full maturity. Some of our most discerning customers maintain Sylvia is their absolute favourite. Sylvia has a firm flesh, dark juice and low acidity.